If you shop at Amazon.com (for anything), use this link to help support FordTaurus.net!

Enable Auxiliary Button on 2014 PI sedan?

Fmnunes2803
New Member
Posts: 7
Joined: Fri Feb 03, 2017 1:43 pm
Vehicle: 2014 Taurus PI

Enable Auxiliary Button on 2014 PI sedan?

Postby Fmnunes2803 » Thu Mar 09, 2017 6:56 am

Hi everyone..,
Does anybody have the enable changes for the Aux button on the 14 Taurus pi?...thanks in advance


bbalogh
New Member
Posts: 4
Joined: Mon Feb 20, 2017 6:28 pm
Vehicle: 2013 Taurus PI EcoBoost
Contact:

Re: Enable Auxiliary Button on 2014 PI sedan?

Postby bbalogh » Mon Mar 13, 2017 7:27 pm

Here's how I got the Aux button enabled on my 2013 without Sync:

FCDIM 7A5-01-01 from 0001 9000 20 to 0001 1000 20
Bit 16 disables aux, set to 0 to enable.

Fmnunes2803
New Member
Posts: 7
Joined: Fri Feb 03, 2017 1:43 pm
Vehicle: 2014 Taurus PI

Re: Enable Auxiliary Button on 2014 PI sedan?

Postby Fmnunes2803 » Tue Mar 14, 2017 1:50 pm

Thanks...this is what I have on mine FCDIM..

FCDIM 7A5-01-01 0001 9000 205F

Any clue?

Thks again.

bbalogh
New Member
Posts: 4
Joined: Mon Feb 20, 2017 6:28 pm
Vehicle: 2013 Taurus PI EcoBoost
Contact:

Re: Enable Auxiliary Button on 2014 PI sedan?

Postby bbalogh » Tue Mar 14, 2017 2:28 pm

It looks like yours is the same as mine. The last two digits are the checksum and will be automatically updated when you write the other values with Forscan. I didn't record those when I made the changes, but you should be fine just changing that 9 to a 1. I'll see what my new checksum value is later this evening.

Fmnunes2803
New Member
Posts: 7
Joined: Fri Feb 03, 2017 1:43 pm
Vehicle: 2014 Taurus PI

Re: Enable Auxiliary Button on 2014 PI sedan?

Postby Fmnunes2803 » Tue Mar 14, 2017 2:43 pm

Great. Did you have to buy an aux cable? If so where?.....thanks for your help!

bbalogh
New Member
Posts: 4
Joined: Mon Feb 20, 2017 6:28 pm
Vehicle: 2013 Taurus PI EcoBoost
Contact:

Re: Enable Auxiliary Button on 2014 PI sedan?

Postby bbalogh » Tue Mar 14, 2017 3:27 pm

I did have to buy a cable. I had seen something like this cable recommended somewhere, so I tried it. I had to modify it to get it to work, and I'm still trying to find a better option. I pulled the terminals from the connector, but they didn't quite fit the connector from my car. I had an equivalent to these on-hand, so I crimped them onto the wires. They're a loose fit in the Ford connector, but they fit the actual pins pretty well.

I found the pinout for the connector in this post if you need it.

bbalogh
New Member
Posts: 4
Joined: Mon Feb 20, 2017 6:28 pm
Vehicle: 2013 Taurus PI EcoBoost
Contact:

Re: Enable Auxiliary Button on 2014 PI sedan?

Postby bbalogh » Tue Mar 14, 2017 9:16 pm

I double checked my info, and your value matches my original. Here's the new one with checksum:
FCDIM 7A5-01-01 0001 1000 20DF

Fmnunes2803
New Member
Posts: 7
Joined: Fri Feb 03, 2017 1:43 pm
Vehicle: 2014 Taurus PI

Re: Enable Auxiliary Button on 2014 PI sedan?

Postby Fmnunes2803 » Wed Mar 15, 2017 1:59 pm

Thanks bbalogh.....I Found the face plate aux input jack Part# BT4Z-19C149-B...$24 bucks from my local dealership.., now I need to find the harness that goes from the aux face plate to the radio....anybody knows the harness part#?????...thks



IMG_0026.PNG
IMG_0026.PNG (181.09 KiB) Viewed 576 times

emrnyc
New Member
Posts: 4
Joined: Sat Nov 19, 2016 4:47 am
Vehicle: 2013 PI

Re: Enable Auxiliary Button on 2014 PI sedan?

Postby emrnyc » Sat Apr 08, 2017 8:57 am

Will this work on a 2013 PI also?
Thanks
Martin

User avatar
ricerockets
Regular Member
Posts: 16
Joined: Fri Oct 14, 2016 9:04 pm
Vehicle: 2013 Taurus

Re: Enable Auxiliary Button on 2014 PI sedan?

Postby ricerockets » Mon Apr 10, 2017 6:50 pm

emrnyc wrote:Will this work on a 2013 PI also?
Thanks
Martin

It should be the same.

I will doing it on my '13 in a couple of days. will confirm. (Waiting on the obdlink MX)

User avatar
ricerockets
Regular Member
Posts: 16
Joined: Fri Oct 14, 2016 9:04 pm
Vehicle: 2013 Taurus

Re: Enable Auxiliary Button on 2014 PI sedan?

Postby ricerockets » Sun Apr 16, 2017 5:37 pm

ricerockets wrote:
emrnyc wrote:Will this work on a 2013 PI also?
Thanks
Martin

It should be the same.

I will doing it on my '13 in a couple of days. will confirm. (Waiting on the obdlink MX)

I confirm that it works for the 2013 aswell. just enter 0001 9000 205F @ 7A5-01-01

ChargerRT345
Regular Member
Posts: 11
Joined: Mon Jan 02, 2017 8:58 am
Vehicle: 2013 Ford Interceptor Utility

Re: Enable Auxiliary Button on 2014 PI sedan?

Postby ChargerRT345 » Sat May 20, 2017 7:00 am

Whats the code for AUX and Sirius enable? I have sirius working but when I hit the AUX button it comes on and briefly disappears (the wire isn't set up yet, FYI).


Return to “Ford Police Interceptor 2013-newer”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests